• Biologische Forschung

  Die Untersuchungssysteme der Zebrabarbe (Daniorerio), die durch die Firma MDE GmbH entwickelt worden sind, auf höchstem Niveau der Messtechnik und Datenverarbeitung unterstützen den methodologischen Hintergrund der physiologischen, pharmakologischen und toxikologischen Untersuchungen im Bereich der kardiovaskulärer Physiologie und auch sozialer Interaktion. weiterlesen »
 • Humandiagnostik

  Die diagnostischen Systeme im Portfolio bieten sich zur anspruchvollen Verwendung im Gebiet der KARDIOLOGIE, NEUROPATHIE und GASTROENTEROLOGIE an. Die Bedienungsfläche der Systeme ist benutzerfreundlich; mit dem Ziel, dass das Untersuchungspersonal die Bedienung mit dem kleinsten Zeitaufwand erlernen kann. Die Systeme ermöglichen die gleichzeitige Durchführung mehrerer Untersuchungen, was ihre Anwendung noch effizienter macht. weiterlesen »
 • 1
 • 2
 • 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00245

AZ NKFI ALAPBÓL MEGVALÓSULÓ PROJEKT

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00245

Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztika és terápia kifejlesztése mérőrendszeri háttérrel, a mozgásgyógyszer és a táplálkozás alkalmazásával

Pályázati azonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00245
MDE Kft. részére megítélt támogatás: 76 709 089 Ft.
A támogatás mértéke: 60%
A közös fejlesztés várhatóan befejeződik: 2024.10.31.

A projekt rövid összefoglalása

A Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati kiírásra a Pálhalmai Agrospeciál Mezőgazdasági Termelő, Értékesítő és Szolgáltató Kft., az ADEXGO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az MDE Orvosbiológiai Kutató, Fejlesztő, Gyártó Kft. és a Pécsi Tudományegyetem 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00245 azonosító számon pályázatot nyújtott be „Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztika és terápia kifejlesztése mérőrendszeri háttérrel, a mozgásgyógyszer és a táplálkozás alkalmazásával” címmel. A kedvezményezettek a projekt megvalósítására 467 239 070 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A 2021. őszén indult projekt célja olyan tudományosan megalapozott diagnosztika és terápia kialakítása, amellyel preventív módon lehet hatni a gyermekek, serdülők és a fiatalok egészségi állapotának alakulására, amelyet hatékonyan lehet alkalmazni a már kialakult krónikus betegségek rehabilitációs programjában is. A kidolgozásra kerülő komplex rendszer a következő területeken alkalmazható: egészségmegtartás (prevenció), egészség-helyreállítás (rehabilitáció), egészségfejlesztés/teljesítménynövelés. Ezekhez kapcsolódik a rendszer diagnosztikai felülete, amely lehetővé teszi a vizsgált személy kardiovaszkuláris, anyagcsere- és stressztűrő képességének meghatározását, valamint a célzott terápiás felület, amelynek két alapvető eleme a táplálkozás és a mozgás.

A 3 éves projekt keretében a Konzorciumi tagok az említett komplex rendszer megvalósításán dolgoznak, amelynek részei a diagnosztizáló, mérő- és kiértékelő rendszer, valamint a táplálkozási terápia részeként kifejlesztésre kerülő egészségmegőrzést támogató alapélelmiszerek (tej/sajt). A projekt elsődleges célcsoportja az „Egészségipar”, de a kifejlesztett kiegészítő takarmányok előállításával és felhasználásával, valamint a gyorsvizsgálati metodikák kidolgozásával a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplői számára is nagy hozzáadott értékkel bíró termékek előállítása válik lehetővé a projektben megvalósuló, magas színvonalú kutató-fejlesztő munka eredményeképp.

Az MDE Kft. feladatai között szerepel a mérőrendszer áramköri, és mechanikai egységek tervezése valamint legyártása valamint a komplex fejlesztési folyamat során a konzorciumi partnerek támogatása a klinikai kísérletek lebonyolításban és a mérőrendszer finomhangolása a eredmények tükrében.

Konzorciumi tagok:

 • Pálhalmai Agrospeciál Mezőgazdasági Termelő
 • Értékesítő és Szolgáltató Kft.
 • ADEXGO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • MDE Orvosbiológiai Kutató, Fejlesztő, Gyártó Kft.
 • Pécsi Tudományegyetem 
Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok

MDE Heidelberg  Humandiagnostik systems Biological research

MDE Gesellschaft für medizin-technische und medizin-biologische Produkte mbH
Altrottstrasse 31, 69190 Walldorf, Deutschland
www.mdegmbh.eu,

Copyright © 2014 MDE GmbH All Rights Reserved

ERFA 150px